07/08/2007  
Πρόγραμμα φιλοξενίας μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος "Παιδεία Ομογενών"

Στα πλαίσια του έργου «Παιδεία Ομογενών», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και εθνικούς πόρους, οργανώνονται προγράμματα φιλοξενίας για ομογενείς μαθητές, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο, συνολικής διάρκειας 2 εβδομάδων. Τα προγράμματα φιλοξενίας θα υλοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα Οκτώβρης – Δεκέμβρης 2007.

Στόχος των προγραμμάτων είναι: α) να φέρουν τους μαθητές σε επαφή με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα (την ομιλούμενη ελληνική γλώσσα, την καθημερινότητα στην Ελλάδα, την εκπαιδευτική πραγματικότητα κ.λ.π.), αλλά και να τους δώσουν στοιχεία Ιστορίας και Πολιτισμού, σε συνδυασμό με επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, β) η δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και η δημιουργία δικτύων επικοινωνίας μεταξύ των ομογενών μαθητών μεταξύ τους καθώς και με ελλαδίτες μαθητές, γ) η σύσφιξη των σχέσεων των ομογενών μαθητών με τον τόπο καταγωγής των οικογενειών τους.

Τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετακινήσεων των συμμετεχόντων, εντός Κρήτης, καθώς και το απαραίτητο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό καλύπτονται από το πρόγραμμα "Παιδεία Ομογενών".

Τα έξοδα μετακίνησης από τις χώρες διαμονής των μαθητών προς την Κρήτη, τα έξοδα επιστροφής, καθώς και τα έξοδα μετακίνησης στην Ελλάδα εκτός Κρήτης, καλύπτονται από τους ίδιους τους μαθητές ή το σχολείο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε τις πληροφορίες και το έντυπο αίτησης.